Mieszkanie / Nowe Kolibki

Mieszkanie jest częścią inwestycji zlokalizowanej w zielonej, spokojnej dzielnicy Gdyni. W kameralnej zabudowie Nowych Kolibek zaprojektowałyśmy wnętrze dla młodej, aktywnej zwolenniczki odważnych i nowoczesnych rozwiązań.

... czytaj dalej ...

Połączenie salonu z aneksem kuchennym jest odpowiedzią na rytm dnia i upodobania naszej klientki. Miłośniczka kulinariów potrafi poświęcić gotowaniu długi czas, który umili jej telewizor zamontowany nieopodal kuchni lub muzyka dobiegająca z salonu. Przenikanie się stref funkcjonalnych pozwala ponadto gościć przyjaciół, nie tracąc ani jednej wspólnej chwili.

Podstawowym wyznacznikiem estetycznym dla projektowanej przestrzeni były ciemne barwy i dość surowy charakter. Klientce zależało na wyróżnieniu zabudowy kuchennej nieoczywistą, choć drobną cechą. Tak też się stało: fronty wykonane zostały z płyty pokrytej delikatnym deseniem krateczki. Podobną cechą charakteryzuje się blat i powierzchnia pomiędzy szafkami dolnymi i wiszącymi - ich kamienna struktura staje się widoczna po włączeniu podszafkowego oświetlenia. Półwysep pozwolił wygospodarować dodatkową przestrzeń do przechowywania. Tuż nad nim zawisła spawana, metalowa szafka wykonana na zamówienie, od spodu której umieszczono ledy doświetlające blat roboczy.

Salon został zaprojektowany w taki sposób, by znaleźć w nim ukojenie po długim, wyczerpującym dniu. Miękka sofa zaprasza, by się w nią zanurzyć i skorzystać z bogatej biblioteki ulokowanej za jej plecami. Zabudowa wykonana na zamówienie przez stolarza zdołała pomieścić kolekcję ulubionych książek klientki, której zależało na wyeksponowaniu ich w salonie. Paski w dębowym wybarwieniu, biegnące od regału do telewizora, wprowadzają ciepło drewna do wnętrza zdominowanego przez odcienie szarości.

Inwestor: prywatny

Typ: mieszkanie w budynku wielorodzinnym

Rok realizacji: 2019

Lokalizacja: Gdynia

Status: zrealizowany

Powierzchnia: 68m2

Zakres prac: projekt koncepcyjny wnętrz, projekty mebli oraz elementów wnętrza, wybór asortymentu, nadzór autorski

Projekt: Sylwia Kowalczyk-Gajda, Hanna Kozicka

Zdjęcia: Hanna Połczyńska || Kroniki Studio

Masz pytania?

Napisz do nas

15 + 13 =