Mieszkanie / Gdynia

Mieszkanie zostało skrojone na miarę wyjątkowych przedmiotów, które klientka szczególnie sobie upodobała. Przestrzeń mieszkania miała stać się miejscem oddechu dla zapracowanej pani prawnik.

... czytaj dalej ...

Ulubiona makatka zawieszona w salonie zdefiniowała gamę kolorystyczną całego projektu. Zastany układ funkcjonalny został zmodyfikowany na rzecz połączenia salonu i kuchni w jedną, spójną strefę dzienną. Ozdobą kuchni jest fornir kamienny, który pokrywa jedną ze ścian oraz powierzchnię między szafkami kuchennymi. Tłem do mocnego forniru są szafki kuchenne wykonane z szarego lakierowanego MDFu.

Na etapie koncepcji został zmieniony całkowicie układ funkcjonalny. Kuchnia która jest sercem domu została otwarta i połączona z salonem. To tutaj toczy się codzienne życie mieszkańców. Zabudowane siedziska przy stole dają możliwość spotkań w większym gronie przyjaciół.

Inwestor: prywatny

Typ: mieszkanie prywatne

Rok realizacji: 2017

Lokalizacja: Gdynia

Status: zrealizowany

Powierzchnia: 60m2

Zakres prac: projekt koncepcyjny wnętrz przestrzeni dziennej, wypoczynkowej, sypialnianej, łazienki, projekty mebli, wybór asortymentu, nadzór autorski

Projekt: Sylwia Kowalczyk-Gajda, Hanna Perdeusz

Zdjęcia: Wojciech Treder

Masz pytania?

Napisz do nas

9 + 10 =