Hotelowe lobby

Biofilny design w nadmorskim wydaniu – hotelowe lobby.

Przestronne lobby już od wejścia prezentuje swój wyrazisty charakter. Strefy ruchu mają atrakcyjny wygląd dzięki nowemu wytyczeniu ciągów komunikacyjnych. Ich zasięgi wyznaczają zróżnicowane desenie winylowej podłogi, co porządkuje tę przestrzeń. Podobnie jak intensywnie granatowe sufity, czy słupy obłożone jasnymi płytami. Wzrok przykuwa drewniana oprawa wind - nowoczesna, przestrzenna boazeria intryguje strukturą geometrycznych kształtów.

... czytaj dalej ...

Recepcja zyskała reprezentacyjny wygląd dzięki ukryciu części biurowej za ścianką wyłożoną - podobnie jak front kontuaru - efektownym fornirem kamiennym. Ten, skomponowany z drewnem i podświetlony listwami LED, dodaje miejscu elegancji i szlachetności. Tapeta z botanicznym wzorem oraz dekoracyjna instalacja, przypominająca suszone gałązki lunarii, to wprowadzenie do organicznego stylu całej aranżacji.

Jest on na tyle uniwersalny, że pięknie komponuje się zarówno z klubowym charakterem przytulnego lobby baru, jak i wygodnymi poczekalniami. Mix form, faktur oraz barw miękkich siedzisk idealnie wpisuje się w przyrodniczą stylistykę, która wręcz eksploduje w korytarzach. Tutaj połączenie bujnej roślinności i wypoczynkowych siedzisk, tworzy atmosferę relaksu i odprężenia. Bogactwo przyrodniczej kompozycji uwydatniają barwy sufitów, teksturowane i graficzne tapety oraz oświetlenie. Efektowność aranżacji podkreślają detale zaczerpnięte ze stylu boho - naturalne osłony donic, wyplatane kwietniki i klosze lamp. Korytarze nie są tu tylko strefą, przez które przemyka się w drodze do pokoju. To angażujące zmysły i pulsujące pozytywną energią miejsca spotkań towarzyskich, pracy czy oddawania się lekturze. Razem z lobby tworzą komfortową i przyjazną przestrzeń, w której goście chętnie spędzają swój czas.

Inwestor: prywatny

Typ: hotel ASTOR

Rok realizacji: 2023

Lokalizacja: Jastrzębia Góra

Status: zrealizowany

Powierzchnia: 3 000m2

Zakres prac: projekt stref reprezentacyjnych, korytarzy, klatek schodowych, spa, strefy basenowej, playlandu dla dzieci

Projekt: Kowalczyk-Gajda Studio Projektowe, Sylwia Kowalczyk-Gajda, Karolina Książek, Katarzyna Millo, Magdalena Sieklucka, Paulina Borysik, Danill Voranovich

Zdjęcia: Fotomohito

Masz pytania?

Napisz do nas

4 + 5 =