Mieszkanie / Gdańsk Niepołomicka

Mieszkanie zostało zaplanowane z myślą o młodej parze z dwójką dzieci. Klientom zależało na klasycznym klimacie wnętrza oraz na zastosowaniu niebanalnych detali.

... czytaj dalej ...

Po analizie rzutów od dewelopera zdecydowano się na zmianę lokalizacji aneksu kuchennego, co pozwoliło zaaranżować przestrzeń korzystniejszą dla inwestorów.

Strefę wejściową zaznaczono interesującymi kaflami podłogowymi z ornamentem układającym się w mozaikę dywanową. Korytarz został oddzielony od salonu ażurową ścianką doświetlającą pomieszczenie. Ścianka dodatkowo nakierowuje nas na przestronny aneks kuchenny.

Posadzka w kuchni jest kontynuacją wzoru z korytarza, co wizualnie spaja oba pomieszczenia. Białe frezowane fronty zabudowy kuchennej dobrze łączą się z ciepłym wybarwieniem drewna. Całość kompozycji kolorystycznej uzupełnia delikatna płytka ścienna w odcieniach beżu. Blat kuchenny przechodzi w półwysep, przy którym znajduje się dodatkowe miejsce do pracy oraz spożywania posiłków.

Prawdziwym smaczkiem są obrazy gdyńskiej artystki Klaudyny Karczewskiej.

Na projekt składały się salon z otwartą kuchnią, holl, trzy sypialnie oraz łazienka.

Inwestor: prywatny

Typ: mieszkanie w budynku wielorodzinnym

Rok realizacji: 2019

Lokalizacja: Gdańsk

Status: zrealizowany

Powierzchnia: 160m2

Zakres prac: projekt koncepcyjny wnętrz, projekty mebli oraz elementów wnętrza, wybór asortymentu, nadzór autorski

Projekt: Hanna Perdeusz, Sylwia Kowalczyk-Gajda

Zdjęcia: Hanna Połczyńska II Kroniki Studio

Masz pytania?

Napisz do nas

15 + 7 =