Mieszkanie / Gdynia Chwarzno

Klientka od początku wiedziała, na czym jej zależy. Gruntowny remont odziedziczonego mieszkania uwzględniał otwarcie przestrzeni i zastosowanie naturalnych, stonowanych barw.

... czytaj dalej ...

Jednym z podstawowych założeń projektu było stworzenie miejsca zarówno do pracy, jak i relaksu. Zastany układ funkcjonalny został zmodyfikowany na rzecz wydzielenia z przestronnej sypialni zamykanej garderoby. Na piętrze znajduje się warsztat, do którego pierwotnie prowadziły strome schody zabiegowe. Dzięki powiększeniu otworu w stropie możliwy był montaż wygodnych schodów.

Przedsionek prowadzący do mieszkania jest wąski, lecz mimo to znalazło się w nim miejsce na szafkę na buty oraz wieszanie odzieży wierzchniej. Niewielką strefę przejściową ożywiła zielona farba pokrywająca ścianę. Za drzwiami kryje się hol prowadzący do łazienki, sypialni i otwartego salonu z aneksem kuchennym. Istotną częścią otwartej przestrzeni jest duże lustro, z którym sąsiaduje zabudowa kuchenna w neutralnym, ciemnoszarym kolorze. W połączeniu z bielą i drewnianymi elementami wyposażenia harmonijną paletę barw i struktur. Powierzchnię mieszkania w spójną całość łączy podłoga pokryta panelami w odcieniu bielonego dębu. Do posadzki odcieniem nawiązują płytki drewnopodobne w łazience. Charakter pracy klientki wymagał zaplanowania miejsca do przechowywania licznych książek i dokumentów, co udało się osiągnąć dzięki meblom wykonanym na wymiar.

Inwestor: prywatny

Typ: mieszkanie prywatne

Rok realizacji: 2018

Lokalizacja: Gdynia Chwarzno

Status: zrealizowany

Powierzchnia: 50m2

Zakres prac: projekt koncepcyjny wnętrz przestrzeni dziennej, wypoczynkowej, sypialnianej, łazienki, projekty mebli, wybór asortymentu, nadzór autorski

Projekt: Hanna Perdeusz, Sylwia Kowalczyk-Gajda

Zdjęcia: Wojciech Treder

Masz pytania?

Napisz do nas

5 + 8 =